دپارتمان اقتصاد رفاه
اقتصاد رفاه مطالعه چگونگی تأثیر تخصیص منابع و کالاها بر رفاه اجتماعی است و به طور مستقیم به مطالعه کارایی اقتصادی و توزیع درآمد و همچنین چگونگی تأثیر این دو عامل بر رفاه کلی افراد در اقتصاد مربوط می شود. در میان برنامه های ارائه شده توسط دولت ها، برنامه های تامین اجتماعی با ارائه بیمه برای ریسک هایی که تحت پوشش مستمری های خصوصی نیست به رفاه اقتصادی و توزیع مجدد نابرابری ها کمک شایانی را می کند.
براین اساس، مجموعه پیش رو در تلاش است تا با بررسی موشکافانه و دقیق برنامه های تامین اجتماعی در جهان و ایران، به عنوان یکی از مهم ترین برنامه های اقتصاد رفاه در کشورهای پیشرفته، ساختارها و نهادهای نظارتی و تنظیم گر و همچنین تحولات پیش روی جوامع که تاثیر به سزایی را بر برنامه های تامین اجتماعی دارند، به ارائه راهکارها و توصیه های سیاستی که به بهبود وضعیت تامین اجتماعی در کشور کمک می کند بپردازد.
اقتصاد رفاه از طریق برنامه های تامین اجتماعی به حفظ امنیت مالی، کاهش نابرابری های اقتصادی و اجتماعی، بهبود سلامت، تضمین سطح معیشت، حفظ پایداری اجتماعی و .... کمک فراوانی می نماید. با این حال، پیری جمعیت، تحولات در بازار کار و ظهور کسب و کارهای جدید پلتفرمی بیش از پیش پایداری مالی صندوق های تامین اجتماعی و تحقق رفاه و عدالت از طریق این صندوق ها را مورد تهدید قرار داده است. بنابراین ارائه سازوکارهایی برای کاهش اثرات سوء این تهدیدها بیش از پیش حائز اهمیت می باشد.